: :Пресса

Статья Санты Райты — Neatkariga Rita Avize

23.04.2012

текст не переведен! Приведен вариант латышского языка

Santa RAITA, tālr. 67886834 Foto Santa RAITA

Latvijas Zemūdens medību kluba (LZMK) rīkotajā Daugavas gultnes tīrīšanā Lielās talkas laikā Rīgā savākti 15 kubikmetri atkritumu.

LZMK biedri pavasara talkas ietvaros attīrīja no atkritumiem Daugavas gultni un krasta līniju Rīgā, pie mājas Maskavas ielā 266/7. Talka Daugavas krastā ilga no plkst.11.30 līdz 16, un, kā Neatkarīgajai pastāstīja LZMK prezidents Sergejs Vahtins, tās laikā 40 ūdenslīdēji no upes gultnes izcēla rekordlielu atkritumu daudzumu – 10 kubikmetrus sadzīves atkritumu un piecus kubikmetrus metāllūžņu, kurus savākt palīdzēja daudzie palīgi upes piekrastē, piepildot divus lielus konteinerus. Ar sadarbības partneru atbalstu šogad savāktie atkritumi tika šķiroti uz vietas, lai pēc tam tos nogādātu tiem speciāli paredzētajās vietās.

«Tik daudz atkritumu nebijām savākuši vēl nekad, tas ir rekords. Salīdzinājumam – 2010. gada rudenī, kad attīrījām no atkritumiem Daugavas gultni līcī no veikala Sky līdz degvielas uzpildes stacijai Statoil, savācām astoņus kubikmetrus atkritumu,» stāsta S. Vahtins. Viņa vadītais klubs talkas organizē kopš 2004. gada divas reizes gadā – pavasarī un rudenī, šādi atzīmējot ūdenslīdēju sezonas atklāšanu un noslēgumu.

Šogad Lielajā talkā, kas Latvijā notika jau piekto gadu pēc kārtas, vairāk uzmanība tika veltīta ūdenim un rūpēm par tā tīrību. Kā liecina talkas organizatoru pirmās aplēses, šogad Latvijas sakopšanā piedalījušies ap 210 000 iedzīvotāju, tādējādi pārspējot pagājušā gada talcinieku skaita rekordu, kad sakopšanas darbos piedalījās 190 000 iedzīvotāju, ziņo aģentūra Leta. Šogad visaktīvāk talkojuši zemgalieši, otrajā vietā ierindojusies Latgale, trešajā – Vidzeme, bet slinkākie talkotāji bijuši kurzemnieki – Kurzemē bijis ievērojami mazāks talcinieku skaits nekā citos reģionos.

Rīgas pilsēta šajā statistikā izdalīta atsevišķi, un jāteic, ka arī rīdzinieki bijuši ļoti atsaucīgi, galvaspilsētā savācot vismaz 175 tonnas atkritumu.

Foto paraksts:
LIELAJĀ TALKĀ Daugavas gultni un krasta līniju Rīgā pie mājas Maskavas ielā

Последние статьи: